B2B-messut ovat yrityksille erinomainen markkinointi- ja myyntikanava. Muutaman messupäivän aikana on mahdollisuus tavata lyhyessä ajassa suuri määrä potentiaalisia asiakkaita sekä hoitaa olemassa olevia asiakassuhteita, esitellä tuotteita ja palveluita ja tuoda esille yrityksen brändiä.

B2B-messujen kävijät ovat uusia tuotteita ja ratkaisuja etsiviä alan ammattilaisia, joten löydät potentiaaliset uudet asiakkuudet kätevästi saman katon alta. Messutapahtuman valinta on tärkeää, jotta tavoitat varmasti oikean kohderyhmän.

Vientiyrityksille kansainväliset B2B-messut ovat oivallinen tapa tukea markkina-alueita sekä avata uusia markkinoita. Paikallisen asiakaskunnan lisäksi kansainvälisiin messutapahtumiin osallistuu vierailijoita eri puolilta maailmaa eli tapaat kävijöitä useista eri maista.

b2b-messut1.jpg

Miten hyödynnät parhaiten B2B-messut?

Jotta saisit messuosallistumisestasi mahdollisimman suuren hyödyn, kannattaa kiinnittää huomiota seuraaviin asioihin:

  1. Määrittele messuosallistumiselle konkreettiset tavoitteet: Ketä haluat tavoittaa ja mitä tuotteita ja palveluita tuot esille? Mikä on päätavoitteesi messuilla?

  2. Suunnittele aikataulu ja nimeä messuvastaava

  3. Laadi messubudjetti

  4. Hoida paikkavaraus ja mieti osastototeutus ajoissa: Messupalveluyritys auttaa pinta-alavarauksessa sekä osaston suunnittelussa ja rakentamisessa

  5. Kutsu asiakkaita ja sidosryhmiä osastolle sekä tiedota osallistumisesta myös nettisivuillasi, sosiaalisessa mediassa, lehdissä yms.

  6. Mieti miehitys ja motivoi henkilökunta: Messutulokset syntyvät aktiivisen osastohenkilökunnan ja tehokkaan kävijäkontaktoinnin avulla

  7. Muista jälkihoito: Tarkista tavoitteiden saavuttaminen ja hoida yhteydenotot asiakkaisiin

b2b-messut2.jpg

Käytä alan ammattilaista

Messuosallistumisen käytännön järjestelyt kannattaa jättää ammattilaisen huoleksi: Kokenut messukumppani hoitaa puolestasi osastosuunnitteluun ja -toteutukseen liittyvät asiat.

Arvelin Internationalilla on pitkä kokemus kansainvälisten messuosallistumisten järjestämisestä vientiyrityksille. Hoidamme messujärjestelyt sekä kotimaassa että kaikkialle maailmaan ammattitaitoisesti ja joustavasti ”avaimet käteen” -periaatteella. Näin säästät arvokasta työaikaasi ja voit keskittyä omaan liiketoimintaasi messuilla.

Meidän kauttamme messuosallistuminen on helppoa: Lähde mukaan B2B-messuille! 

 

FI
EN